МХЛ Карандила

Място

Говорители

Такси

Как да се регистрирам?

Всяка църква трябва да има отговорник, който да отговаря за групата, която ще присъства на лагера. Отговорникът трябва да се регистрира онлайн и от профила си да въведе участниците, които ще присъстват на лагера.

Ако искаш да участваш в лагера трябва да се присъединиш и запишеш при отговорника на местната си църква. Ако няма организирана група и ти искаш да организираш, регистрирай се като отговорник на твоята църква и добави списък с желаещи, които ще участват. Запознай се и с правилника на лагера.

Регистрация

История на лагера

В далечната 1934 година се крие началото на Младежки Християнски Лагер - КАРАНДИЛА. Тогава, Само една малка група от ЕПЦ – Сливен, състояща се от деца, младежи и млади семейства, прави двудневен поход до местността „Карандила“ в Сливенския балкан. Пренощували в единствената по онова време хижа, в общение, песни и молитва.

По-късно, през 1957 година отново ентусиазирани млади хора от ЕПЦ - Сливен, решават да прекарат първата неделя от месец август в общение сред природата. През следващите години, към тях се присъединяват и други вярващи християни от Ямбол, Бургас, Стара Загора, Варна като лагерът се превръща в мащабно събитие за младите хора в България!

Днес Младежки Християнски Лагер КАРАНДИЛА събира хиляди млади хора с мисия да възпита и съхрани ценностите в младото поколение според библейската вяра!

МХЛ Карандила МХЛ Карандила МХЛ Карандила МХЛ Карандила МХЛ Карандила МХЛ Карандила

Допълнителни дейности

Маршрути

Маршрут 1

Ако минавате през Сливен:
Природен парк "Сините камъни";
Местност "Карандила";
Слънчева поляна
GPS координати
42.720147, 26.360711

Маршрут 2

Ако минавате през магистрала "Тракия":
Природен парк "Сините камъни";
Местност "Карандила";
Слънчева поляна
GPS координати
42.720147, 26.360711